zondag 12 januari 2014

Thuis en daarbuiten

Thuis:
  • Joanna die op zaterdag, toen ik de ochtendshift op mij nam, om 6u wakker was. Extra veel dag voor mij dus, en maar goed, want die eerste voltijdse werkweek na 2 zalige weken vakantie kwam hard aan en confronteerde mij eventjes weer met het gevoel van too much to do, too litte time. 
  • Zondagnamiddag zoals hij moet zijn: heerlijk zonnetje, waar we volop van genieten. Vervolgens Joanna die een 2 uren durende middagdut doet (dat gebeurt niet zo vaak, ze is nooit echt een goede dutter geweest) waardoor ik wat tijd heb om te kuisen (wissel van poetsvrouw overbruggen gedurende een maand...) en Michiel in de tuin kan werken. Huis en tuin netjes op orde tegen dat mevrouwtje wakker wordt, gevolgd door ontspannende tijd met ons 3tjes, inclusief extreme post-fruitpap energieboost van Joanna met veel hilariteit.


Daarbuiten:
  • Hof van Cleve, zaterdag, 12u. Het hele gebeuren was van begin tot eind, zo'n 4,5 uur lang, een schitterende ervaring. De gerechten waren uiteraard fantastisch, het één al wat meer onze smaak dan het ander, maar stuk voor stuk echt toppertjes. Wij kozen voor een menu met aangepaste wijnen, wat ons zéér goed bevallen is. Niet alleen het eten was goddelijk, we zijn bediend zoals nooit tevoren. Alles was tot in de puntjes verzorgd en de extra'tjes bleven maar op ons afkomen. En we hebben Peter Goossens de hand geschud. Ook mooi. Met andere woorden, een aanrader. Niet om elke week te doen (en ja, er zijn zo mensen, ze zaten naast ons) maar zoiets moet een mens zeker eens meemaken in z'n leven. Ook het vermelden waard: het leek een eeuwigheid geleden dat ik nog eens écht te diep in het glas keek (gepaard gaande met het nodige gegiechel) en een mini kater had. *gniffel*

  • Nieuwjaarsreceptie in Gent op zondagvoormiddag, voorafgegaan door een heerlijk pannenkoekenontbijt bij vrienden die in hartje Gent wonen. Dé gelegenheid om onze meest recente aanwinst te testen, de rugdrager voor Joanna. Buggy was geen optie geweest, gezien de massa volk. De rugdrager is meer dan goedgekeurd, Joanna deed er zelfs een zalig dutje in midden in het feestgedruis op het Sint-Baafsplein. 

Een mooi evenwicht dus tussen quality time met ons 2tjes, ons 3tjes en met vrienden. 
Volgend weekend staat er minstens evenveel op het programma. 
Drukdrukdruk as that may be, I can't wait!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten