woensdag 26 februari 2014

Trivia #4

*
Maandag had ik er echt geen zin in. Wat zaken op het werk die niet lopen zoals ze zouden moeten lopen én het gevoel dat er een bulldozer over mij was gereden omdat ik op zaterdagavond eens de bloemetjes had buiten gezet. Het is woensdag intussen en ik voel het nog. Mijn recuperatievermogen is ook niet meer wat het geweest is, amai!
Maar toen ik maandagochtend dit zag bij het buitenkomen, ging het plots allemaal veel beter!

*
Met een kleine uk in huis, leer je als volwassene ook plots weer veel bij. Zoals het feit dat Joanna dutjes ontnemen een absolute no-go is geworden. Vroeger ging dat nog eens, te veel tsjollen in het weekend, van pier naar pol, zonder dat zij (of wij bij uitbreiding) daar zwaar onder leed (leden). 
Dat is voltooid verleden tijd.
Op zondag deed ze geen middagdutje, met als resultaat tegen de avond een vodje van een kind, te zielig voor woorden. Compleet uitgeput en geen huis meer mee te houden, niets was nog goed. Ik had vreselijk medelijden en voelde mij instant schuldig dat mijn plannen roet in haar middagdutje hadden gegooid. Maar dus lesje geleerd, vanaf nu wordt er nog zorgvuldiger gepland!
*
Kleine kanttekening daarbij: bij de onthaalmoeder dut Joanna heel moeilijk. Overdag in haar bed gelegd worden, is vaak een reden om te krijsen. En vervolgens niet te slapen.
Thuis durft ze dat ook doen, dat krijsen, maar wordt er uiteindelijk ook wel geslapen. Van pure uitputting, veronderstel ik, het kind is nog niet echt op leeftijd om niet meer te dutten. Ze gebruikt dus gewoon het weekend om bij te slapen, de sloeber.
Kanttekening bij de kanttekening: haar te slapen leggen voor de nacht verloopt meestal probleemloos en tegenwoordig slaapt ze gewoon het klokje rond zonder te piepen. Begrijpen wie begrijpen kan!
*
Stel je voor.
Dat ik later grootmoeder word van *weetikveel* Vermassen-Cattoir-Vandenbroucke-Nuytens.
Of Vermassen-Vandenbroucke. Of Cattoir-Nuytens. Of Vermassen-Nuytens. Of Vandenbroucke-Cattoir.
You get the point.
Echt? Maar écht??? Are they f*ck*ng kidding us?
Sorry, maar Joanna heeft de trend gezet bij ons dus de opvolgers noemen ook "gewoon" Vermassen. Punt.
*
Binnen 10 dagen zijn wij de piste in, letterlijk.
We gaan de Oostenrijkse bergen onveilig maken. Joanna gaat mee en mijn schoonmoeder gelukkig ook. Quality time met de dochter afwisselen met quality time op de piste, klinkt niet slecht hé?
Op skireis met een (bijna) 1-jarige vraagt wel net iets meer voorbereiding dan anders. Een kolfje naar de hand van deze fervente planner. Jippie, lijstjes!


1 opmerking:

  1. mooie vooruitzichten! laat zeker weten hoe het was op skireis met de mini erbij, dan weet ik een beetje waaraan ik me zelf moet verwachten :-)
    schrijf er een blogpostje over!
    xo

    BeantwoordenVerwijderen