zondag 2 februari 2014

Trivia #1

Mijn nieuwe anti-"dear diary" project!
Bedenkingen van de voorbije week die mij bijbleven, zowel belangrijke levensbeschouwingen als de meest banale dingetjes. Enkel die zaken die voor publicatie vatbaar zijn, uiteraard ;-)

*
Dit moet mij even van het hart: ik hou van onze vaatwas. Ik word echt oprecht gelukkig van dat ding. En dan denk ik, hoe deden de mensen dat toch zonder, vroeger? Zonder tv, zonder telefoon, zonder auto, ik kan het mij allemaal wel voorstellen. Maar zonder vaatwas? Zeker met een huis vol kinderen. Respect voor de moeders van toen, maar ik ben blij dat ik in de 21ste eeuw leef!
*
Zou er ooit een tijd komen dat het weekend 3 dagen telt? Vroeger was er alleen de zondag als rustdag. Dankzij wat revolutie en vooruitgang, was daar plots ook de zaterdag. Zal de werkende mens in de toekomst de vrijdag erbij eisen? Of de maandag, stel je voor. Als we slim zijn, wel, volgens deze voorstander. Ik zie dat in elk geval zitten...
Iemand die 40 rijdt op een baan waar je 70 mag, wat bezielt die persoon eigenlijk precies?
En wat bezielt de bedenkers van reclame voor bijvoorbeeld Antikal, of Dash? 
Fascinerend vind ik dat!
* 
Wat ik ook fascinerend vind, is de mens, als wezen, in alle opzichten. Kijk maar bijvoorbeeld naar het programma "2013" dat te zien was op Vier. 
Mama zijnde, zit je er natuurlijk met je neus bovenop, op al dat fascinerends. Je ziet een hulpeloos wezentje op een jaar tijd uitgroeien tot een bewust persoontje met een eigen willetje. Ik geniet enorm van hoe Joanna mij blijft verbazen. Er zijn echt weer sprongetjes genomen de voorbije weken. Grappig hoe trots ik ben dat ze nu een telefoon effectief tegen haar oor houdt (in plaats van in haar mond te steken). Nog grappiger is dat ze nu te pas en te onpas elk speeltje tegen haar oor houdt en "ta" zegt. Tja, als ze iets doet, doet ze het voor de volle 200%...


* 
Je familie kies je niet. En boy, heb ik geluk gehad. Dat begin je te beseffen op een zekere leeftijd, en dat besef groeit alleen maar met ouder worden. Ik vind mijn ouders gewoon de beste ouders ter wereld, punt. En mijn zus de beste zus ter wereld. Zeker sinds Joanna er is, besef ik maar al te goed wat ik aan hen heb. En ik weet bijgod niet hoe ik hen ooit kan bedanken...
*
Geluk zit in een klein hoekje (dat bewijst zij ook). In een hoekje van de Casino in Dikkele bijvoorbeeld, waar je in februari op zondag gratis wafels kan krijgen, gebakken op de Leuvense stoof. 
Op een prachtige zondag als vandaag, vervolmaakte dat een schitterend weekend vol rust, ontspanning, samenzijn met vrienden en familie en - raar maar waar - tijd. Voor het eerst sinds lang (mensenheugnis? Allez ja, mijn heugnis in elk geval), had ik het gevoel echt tijd te hebben, om te doen wat ik graag doe met de mensen die ik graag zie. 
Hopelijk is de trend voor dit jaar gezet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten