dinsdag 24 februari 2015

Relax! #boostyourpositivity

Dit is de laatste uitdaging van het #boostyourpositivity project, februari is voorbij gevlogen!

Een leuk thema, ontspanning, en vooral een belangrijk thema!
De boog kan niet altijd gespannen staan...

Hoe ik ontspan?

Enerzijds zijn er de "kleine truukjes":
 • Een warm bad nemen. Instant relaxen!
 • Een luchtje scheppen. Letterlijk frisse lucht binnenzuigen, vergezeld van een kleine wandeling. Hoofdje legen!
 • Uit eten en je laten bedienen.
 • Naar de kapper gaan. Of naar de sauna. Mét massage. Aaaah!
 • Joanna uit laten logeren en lekker lang in bed blijven liggen. Guilty pleasure!
 • Gewoon: eten afhalen ipv zelf koken. Dat is ook al een beetje ontspannen.
 • Het eerste glaasje alcohol op vrijdagavond. Dubbel en dik verdiend.
 • Brainless netflix kijken om even het verstand op nul te zetten.
Anderzijds zijn er dan die paar echte ontsnappingen (of was het ontspanningen?) elk jaar, ook wel gekend als VAKANTIE. Ik vind dat iets levensbelangrijk. Idealiter neem je 3 weken na elkaar, om er écht uit te zijn. Maar dat lukt helaas zelden...

Vakantie thuis kan al eens deugd doen, maar voor mij gaat toch niets boven reizen als ultieme vorm van ontspanning. Ik heb al veel mooie reizen achter de rug, zowel dichtbij als veraf, met prachtige herinneringen.

Toen ik klein was, ging ik met mijn ouders steevast naar dezelfde bestemmingen: eerst jaren naar de zee (de voorliefde voor de kust heb ik meegekregen van thuis, it's in my blood!) en dan jaren naar de Provence, een prachtig stukje douce France. Dat laatste zit intussen ook in mijn bloed, wij gaan nog steeds minstens om de 2 jaar naar daar. En ja, ook nog soms mét mijn ouders, sinds de komst van Joanna :-)
La douce France

Ik ging als kind ook 2 keer naar Florida tijdens de Kerstperiode, bij vrienden van mijn ouders, en heb daar fantastische herinneringen aan overgehouden. Dat was pas avontuur, de vliegreizen alleen al waren overweldigend op die leeftijd. De liefde voor de States is toen allicht ontsproten.

Als twintiger, eens ik werkte (en er dus budget voor had), heb ik ook de rest van de wereld wat verkend. Marokko, de Dominicaanse Republiek, Zuid-West USA, Costa Rica, Thailand,... Ook ettelijke citytrips binnen Europa. Ik heb dus al wel wat gezien, maar zin in zoveel meer!

Bij ons thuis heerst het plan om, binnen een jaar of 10, als gezin voor enkele maanden de plas over te steken en de States te verkennen. Mijn roadtrip door Zuid-West USA met 2 vriendinnen is mij altijd erg bijgebleven, maar heeft mij vooral zin doen krijgen in meer. Volgende keer dat ik de oversteek maak, wil ik echt mijn tijd nemen om het prachtige land op het gemakje te verkennen. Mooi vooruitzicht hé?

Yosemite NP
 Misschien eindigen met wat leuke korte-termijn plannen voor dit jaar?
 • Weekendje Lissabon met 3 vriendinnen. Zon, zee, strand, cultuur, shoppen,... Laat maar komen!
 • 10 dagen later: midweek Istanbul met het lief. Joanna, het lieve kind, mag op vakantie bij de grootouders. Feest voor haar en voor ons.
 • Eind augustus: 2 weken Provence. Joanna mag dan ook eens mee!
Stuk voor stuk momenten van ontspanning waar ik echt naar uitkijk.
En in tussentijd behelp ik mij met mijn kleine truukjes van hierboven.

Al bij al sta ik relaxter in het leven dan enkele jaren geleden, ook al is het dagelijkse  reilen en zeilen er sinds de komst van Joanna en het onderhouden van onze eigen stek er zeker niet makkelijker op geworden. Ik voel gewoon minder prestatiedruk, kan het werk meer relativeren, kan makkelijker neen zeggen zonder schuldgevoel of het gevoel van "missing out". Ik geniet meer van kleine dingen en dat is volgens mij ook deels te danken aan Joanna.

Er is zeker nog werk aan de winkel, het kan nog een stuk relaxter. Maar er is nog veel tijd ook.

Hoe ouder, hoe wijzer ;-)

3 opmerkingen:

 1. minder prestatiedruk, meer relativeren, klinkt als een goede lifehack!! Dank om te delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, helemaal mee eens: Hoe ouder ik word hoe minder ik prestatiedruk voel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk al die reizen die jij al gemaakt hebt!!! Mooie herinneringen om te koesteren. En nog vele om naar uit te kijken. Puur genieten dus!!!

  BeantwoordenVerwijderen