donderdag 12 februari 2015

Keukenprinses? #boostyourpositivity

Het zal de opmerkzame lezer al opgevallen zijn: het gaat op deze blog zelden of nooit over koken. Daar is een eenvoudige verklaring voor.

Ik kook niet zo graag.

There, I said it.

Het is geen geheim, maar het blijft wel een eerder zeldzaam fenomeen binnen de blogwereld, zo lijkt het toch.Pas op, ik kan best wel wat lekkers op tafel toveren. Heel gewone kost of eens een "spécialleke", het kan allemaal. Maar ik schep over het algemeen weinig plezier in koken. Ik weet ook niet hoe dat komt, ik ben gewoon liever met andere dingen bezig dan achter het fornuis te staan. Te onrustige geest, of zoiets?

Godzijdank voorzag het universum mij in een man die wél graag kookt en dat ook heel goed kan. Hij is ook veel creatiever in de keuken dan ik!

Wanneer er thuis gekookt wordt (wij eten soms ook gewoon soep/boterhammen/slaatje 's avonds), staat er bij ons dus meestal een keukenprins achter het fornuis. Intussen ontferm ik mij over Joanna of doe ik wat andere huishoudelijke taakjes.

Er zijn echter 2 zaken die ik wél bijna altijd zelf maak.

1. Soep

Sinds onze bio-pakketten hebben wij bijna altijd verse soep van seizoensgroenten in huis. Het is lekker en gezond en Joanna is er echt dol op. Gezien ik vaak van thuis uit werk, zet ik zo'n pot soep meestal op tijdens mijn middagpauze. Ik vind dat aangenamer dan 's avonds nog groenten te moeten zitten snijden. Ik ben dus de soepmadam in huis!

2. Spaghettisaus

Gewone bolognesesaus. Het recept neerpennen lijkt mij op het eerste zicht absurd, maar gezien ieder er z'n eigen twist aan geeft, hierbij dus toch hoe ik het aanpak...
Ik gebruik ajuin, wortel, paprika, courgette en tomatenblokjes uit blik. Ik kap ze ook in die volgorde in de pot en laat telkens wat stoven. Champignons bak ik eerst apart alvorens ze erbij te smijten. Idem met gehakt, tenzij ik de vegetarische variant maak natuurlijk. 
Ik kruid met peper, zout, Provencaalse kruidenmix en spaghettikruiden. Ik kruid van in het begin heel sterk af, zodra de ajuintjes stoven. Zo neemt de olijfolie de smaken goed op. Wanneer alles in de pot zit, kruid ik nog bij en laat ik pruttelen. 
Easy peasy!
Gewoonlijk maak ik genoeg voor een gans leger, zodat er ook een paar potten in de diepvries belanden. Lekker handig als het eens snel moet gaan of we allebei geen zin hebben om te koken na een lange werkdag.

Veel meer vrees ik niet te kunnen delen met jullie over mijn leven in de keuken.
Al een geluk dat er zoiets bestaat als de #boostyourpositivity challenge, anders had ik hier nooit ook maar iets dat op een recept lijkt gepost!

6 opmerkingen:

 1. aha! eindelijk eens iemand die ook niet graag kookt. ik dacht al dat ik helemaal alleen was in blogland... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neenee, en er zijn er nog! Doorbreek het taboe! ;-)

   Verwijderen
  2. Ik ben ook blij verrast dat er nog madammen zijn die wel koken, maar toch nog liever iets anders doen...Ikke ook. Elke dag de vraag: wat eten we vandaag? En dan maar weer proberen om iets op tafel te toveren dat lekker, gezond is en toch niet teveel werk vraagt. Ik heb al vaak gedacht om dan ook zo een groentepakket te bestellen ergens. Moet ik toch eens werk van maken.

   Verwijderen
 2. Hey, Céline, ik wil graag je blog volgen, maar het lukt me niet. Als ik op abonneren klik, krijg ik een pagina vol programmeer taal. Jammer... Kan jij me uit de nood helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Myriam, ik zou dat zelf eens moeten bekijken, zelf abonneer ik mij niet op blogs maar zet ze op mijn leeslijst in blogger zodat ze in mijn feed verschijnen. Heb ook nog nooit bij mezelf op abonneren geklikt :-) Ik kijk het eens na...

   Verwijderen