zaterdag 4 juni 2016

Project "Ik wil mijn lijf terug" - maand 5

Algemeen: niet het niveau van de eerste 2 maanden maar het kan ermee door.

Sporten

Ik ben helemaal into mijn BBB oefeningen. Ik geniet ervan en vooral: ik begin resultaat te merken. De oefeningen gaan beter en ik kan beginnen opbouwen. En ja, mijn buik lijkt precies toch al iets strakker. Of is dat wishful thinking? ;-)

Dat de kinderen non-stop ziek zijn en de eindspurt richting de werken is ingezet (ze starten maandag met het plaatsen van de CV), houdt mij niet meer tegen. Dat is een goed teken! Ik zet nu netjes door: 3 maal per week haal ik mijn yogamatje en mijn gewichtjes boven en train ik buik, poep, billen, bovenbenen, en bovenarmen. Borst en schouders profiteren daar ook van.

Eten

Bwa.

We zijn de voorbije maand echt vaak uit eten geweest, en dan houd ik mij niet in. Dat zijn mijn momenten waarop ik echt geniet en dan ga ik er vol voor. Maar er is meer, uiteraard.

Gezien het hier thuis lastige tijden geweest zijn, vond ik het moeilijk om elke dag op mijn eten te letten. Ik had gewoon niet altijd de fut om streng te zijn. De klik op dat vlak is er nog niet: ik snak te vaak naar een (ongezond) tussendoortje en geef daar ook te vaak gewoon aan toe.Ik ben zo iemand bij wie het in het kopke helemaal helder moet zijn, eer ik het in de praktijk kan brengen. Het zat helemaal goed toen ik startte aan dit project, maar de voorbije maanden raakte dat kopke steeds voller met allerlei andere begankenissen, waardoor het een beetje chaos werd daarboven. Op zo'n moment verval ik in oude gewoonten, uit gemak. Dat klinkt allicht als een flauw excuus, maar zo werkt het nu eenmaal bij mij.
De voorbije week, met mijn "weegmoment" in het vooruitzicht, heb ik mij wel herpakt en ben ik weer heel flink geweest ;-)

En er is intussen ook een vervolgplan. Voor na de werken en na de doortocht van de microben (dat moet toch ooit eens stoppen, of toch tenminste minderen. Toch?) en na ons verlof.
Per 1 augustus is dit het plan (dat gaat een stuk verder dan voedingsgewoonten, maar goed, dan zijt ge meteen mee hé):

 • ik ga 4/5 werken. Lang leve ouderschapsverlof. Friday will be MINE! Ik blog daar later nog wel eens over.
 • we introduceren Hello Fresh (dat zou nu ook al kunnen, maar opnieuw: geen plaats in het kopke)
 • ik probeer het fameuze 5:2 dieet dat eigenlijk geen dieet is maar een levenswijze. Niet (alleen) voor die slanke lijn, maar vooral voor een gezondere Céline met meer zelfvertrouwen ;-)
 • ik blijf mijn BBB oefeningen doen (uiteraard)
 • ik begin een nieuwe reeks yoga vanaf september (ik mis het!)

Dat plan zou een garantie moeten zijn voor een gezondere levensstijl op lange termijn.Resultaat

5 maanden na de start van het project, weeg ik 64 kg. Dat is slechts 200 g minder dan vorige maand, maar dat is niet verwonderlijk. We weten allemaal dat spieren meer wegen dan vet ;-)
Maar eerlijk, ik heb deze maand wel gezeurd. Ik ben halverwege eens op de weegschaal gaan staan omdat ik merkte dat door het vele uit eten en mijn vele sneukelingen, het de verkeerde kant uitging. En ik ben op 2 weken terug moeten komen van iets meer dan 65 kg. Dus al bij al ben ik heel blij met die 64!

Ik ben 5,5 kg afgevallen op 5 maanden tijd: netjes op schema (streefgemiddelde was 1 kg/maand).

Het belangrijkste is dat ik redelijk tevreden ben wanneer ik in de spiegel kijk, ook al zie ik meteen mijn "werkpuntjes". Die tevredenheid was 5 maanden geleden ver te zoeken, let me tell you.

Nog een halve kg te gaan, ik zal die laatste loodjes eens een poepje laten ruiken!

5 opmerkingen:

 1. Ik ben geen expert, maar door een beetje meer op je voeding te letten (wat duidelijk je plan is) ga je volgens mij heel snel je doel bereiken.
  En dat wil zeker niet zeggen dat je je alles moet ontzeggen hé. Het lukt je wel!

  Fijn dat je 4/5 gaat werken. Zal je wel goed doen denk ik!

  Op naar een ziektevrije zomer! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb die 4/5 echt eventjes nodig, want de voorbije maanden waren zwaar en wegen door. Ik heb geen tegenslagen gekend of zo, maar het was gewoon letterlijk wat te veel van het goede. Vermoeiend zwangerschapsverlof gevolgd door veel onzekerheid en stress op het werk, kindjes die constant ziek zijn, Michiel die een nieuwe job heeft en dus minder flexibiliteit, de werken in huis, en dat bovenop het zoeken naar een nieuw ritme met 4. Ik ben misschien net niet over mijn grenzen gegaan, maar heb ze wel duidelijk gevoeld, nu nog steeds. Tijd voor mezelf en wat rust in het kopke, dat hoop ik uit die 4/5 te halen. Mijn poetsvrouw blijft gewoon elke week komen ;-) Nog eventjes de eindspurt om dan binnen een dikke maand op verlof te vertrekken, voor mij (hopelijk) een start van een leven met wat meer onthaasting!

   Verwijderen
 2. Lijken mij goede beslissingen! Die 4/5de gaat volgens mij wel al veel doen. Ik werk zelf voltijds, maar ik kan wel heel flexibel en vaak van thuis werken, en ik merk dat in de weken waar dit niet lukt door externe afspraken of een te drukke agenda, ik veel meer gestresseerd ben dan anders. Wij hebben nu 1 kindje en ik vraag mij zo hard af waar de tijd naartoe is. Ik loop me ook zo erg voorbij. Ik kan me niet voorstellen wat dat is als je er twee hebt, ik denk dat dat nog zoveel 'erger' moet zijn dus ik kan heel erg begrijpen dat je die beslissing maakt. En het is ook goed dat je niet wacht tot je over je grens gaat ;-). En oh die poetsvrouw, ik zou niet meer zonder kunnen. Hello Fresh hebben wij ook af en toe gedaan, en dat is ook wel heel fijn. Ik merk dat nadenken wat we gaan eten en koken mij niet veel plezier meer brengen - wat vroeger wel het geval was - maar mij vooral heel veel stress bezorgen. Deze week is diepvriesweek, dat is ook een handige om af en toe eens in te lassen ;-). You go!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik weet dat het zoeken naar een nieuw ritme met ons eerste kindje ook een hele uitdaging was, zowat alles moet anders hé :-) En het duurt ook even eer je je draai daarin vindt. Als er een tweede bijkomt, moet je dat allemaal nog eens overdoen, maar dat lukt ook hoor. En dan denk je, amai het was gemakkelijk met eentje, terwijl dat natuurlijk op dat moment helemaal niet het geval was ;-) Deze week is bij ons kant-en-klaar week (we zitten (eindelijk) volop in de werken en dus de vuiligheid) met zo wokpakketjes en pittapakketjes uit de spar. We trekken onze plan wel hé ;-) You go too!
   PS: ik kan ook vaak van thuis werken en tot voor Ellie schonk mij dat meer dan genoeg 'tijd voor mezelf' en tijd om 's morgens een was in te steken en die tijdens mijn middagpauze op te hangen. Maar sinds Ellie er is, doet dat het hem inderdaad niet meer. Integendeel, die flexibiliteit werkt soms averechts, ik zit meer en meer om 6u30 al te mailen en om 22u30 nog. Het werk geraakt nooit helemaal afgesloten en das echt niet goed voor het kopke. Dus: hallo ouderschapsverlof! :-D (en mails van het werk op de smartphone deactiveren tijdens vrije dagen!)

   Verwijderen
 3. Goed bezig zeg! Het feit dat je zo gemotiveerd bent, is al half gewonnen.

  Ik droom van het moment dat ik ook 4/5e kan werken. Geniet ervan! :)

  BeantwoordenVerwijderen