maandag 29 februari 2016

Schrikkelplog

29 februari, de perfecte "extra" dag om nog eens te ploggen!

6u30.
Een zeldzame dag die gepast op een zeldzame manier begint. Normaal sta ik als eerste op en maak ik beneden zowel mijzelf (we hebben een badkamer beneden) als mijn ontbijt klaar. Dan heb ik daarna tijd voor de kindjes. Vandaag beslist Ellie daar anders over. Na een intussen erg zeldzame slechte nacht, geef ik haar om 6u30 in bed alvast haar ontbijt. Een slechte nacht, dat kan bij Ellie maar een paar dingen betekenen: óf ze wordt ziek, óf ze heeft last van haar darmen, óf van tandjes die doorkomen (daar ga ik vanuit gezien Joanna daar ook altijd erg slecht van sliep).6u45.
Ze is in elk geval vrolijk als altijd. Haar favoriete knuffel is tegenwoordig een voetje of een beentje. Lekker handig, die heeft ze altijd bij! Ze lijkt wat last te hebben van snot. Ik neem even haar temperatuur: 37,7. Haar normale lichaamstemperatuur is 37,4 dus ik vind dit niet alarmerend. Ze kan gerust naar de opvang, we zien wel wat het geeft.
Haar verse pamper vult ze direct, en nog geen beetje. Dat doet ze 's morgens normaal nooit, dus misschien was het dat wel wat haar dwars zat vannacht?


7u00.
Wat ik gewoonlijk in alle stilte en rust doe, gebeurt vandaag in gezelschap van een brabbelende baby in haar wipper. Terwijl ik fruit snijd voor Joanna op school (mango is samen met peer haar lievelingsfruit) en mijn eigen ontbijt prepareer (de andere helft van de mango, granaatappel (mmmm!), wat muesli om het knapperig te maken en daarbij soya-yoghurt), drink ik mijn citroensap met warm water uit deze grappige tas (geeuw!) die ik kreeg van een goede vriendin.
7u15.
Intussen zijn Michiel en Joanna aangekleed en aan het ontbijten. Ik heb even tijd om mij toonbaar te maken, mede met de hulp van mijn trouwe steampod. Op 5 minuutjes liggen mijn haren in de plooi, wat een luxe! Douchen doe ik nog zelden tijdens de ochtendspits, ik fris mij gewoon even op. Ik neem dus meestal 's avonds een douche zodat ik mij de volgende ochtend wat minder moet haasten (en een kwartiertje langer kan slapen). Ik geniet meer van mijn douche wanneer ik er de tijd voor kan nemen. Sinds ik de steampod in huis heb, kan ik het mij permitteren om met ontploft haar op te staan zonder dat ik mijn haar moet wassen om het terug in model te krijgen.7u40.
Ik ben vertrekkensklaar, nu de rest nog. Ik wil deze ochtend ruim op tijd vertrekken, want er starten grote werken in de straat van de school. Tot juni zal het extra druk zijn en minder evident om Joanna af te zetten en op te halen, maar het is wel voor een goed doel: een veiligere schoolomgeving.8u10.
Dat op tijd vertrekken was uiteindelijk maar een paar minuutjes vroeger dan anders. Tja, kindjes... Ik heb Ellie zonet afgezet bij de crèche en tref in de auto een huilende Joanna aan omdat ze niet mee mocht naar binnen. Daar is 's morgens simpelweg geen tijd voor; ik leg haar dat uit en begin over iets anders. Het verdriet is snel vergeten.8u15.
Het zit mee op deze schrikkeldag: de werken aan de school zijn nog niet begonnen en ik kan gewoon tot aan de schoolpoort rijden. Joanna gaat tegenwoordig met plezier naar school, maar haar daar zo zien staan in haar eentje op die (voor haar) grote speelplaats, vind ik toch nog altijd eventjes lastig. Gewoonlijk is er een juf wiens handje ze kan vasthouden, of komt haar meter uit het zesde leerjaar voor haar zorgen (super lief!), maar vandaag zijn we net iets vroeger dan anders, dus moet ze het eventjes alleen zien te redden...8u40.
Nadat de kindjes zijn waar ze moeten zijn, heb ik een halfuurtje voor mezelf in de auto, op weg naar Aalst. Mijn neus kriebelt, ik nies, mijn keel prikt, mijn hoofd voelt wazig. Verkoudheid nummer ikweetniethoeveel kondigt zich blijkbaar aan.Vandaag ging de rit naar het werk ook uitzonderlijk vlot, om 8u40 stipt rijd ik centrum Aalst binnen, om 8u41 kom ik toe op kantoor.


11u.
Voor een vergadering verplaats ik mij naar de Odisee hogeschool, campus Aalst. Ik hou enorm van de afwisseling in mijn job: elke dag is anders, ik ontmoet veel interessante mensen en er start vaak een nieuwe samenwerking, een nieuw project, een nieuwe uitdaging. Leuk!
Ik word ook altijd wat blij van wat ik te zien krijg wanneer ik mijn laptop open klap ;-)13u.
Na de vergadering rijd ik alvast naar huis. Ik heb namelijk mijn zinnen ergens op gezet en wegens het weer moet dat eigenlijk vandaag nog gebeuren... Wat is het handig om een job te hebben met zoveel vrijheid! Gezien de werken die hier thuis op til zijn, is onze eetkamer wat leger dan gewoonlijk, maar de zonovergoten (en pas gekuiste) ruimte is wel echt een opkikker.
13u30.
Een snelle lunch alvorens...13u45.
... voor het eerst dit jaar mijn loopschoenen weer aan te trekken! Ik hoorde Frank vanmorgen in de wagen iets zeggen over maartse buien en als er iets is wat ik echt niet leuk vind, is het lopen in de regen. Bah! Maar ik wil absoluut deze week dat lopen terug oppikken en vandaag is de laatste dag dat ik dat kan doen in het zonnetje. Ik spring dus snel in mijn loopoutfit voor een eerste training van 20 minuutjes. Ik had toch best een laagje extra aangetrokken, want ik heb het maar nét warm genoeg. Die noordenwind is echt koud! Hopelijk werk ik de aanval van de microbes hier niet mee in de hand...14u30.
Na een korte douche kan ik nog een uurtje doorwerken vooraleer ik Joanna ga halen aan school. Het lopen bevestigde wat ik vermoedde: mijn conditie is een ramp. Maar soit, ik doe er iets aan, dat komt hopelijk wel goed. Ik handel wat mails af en tref regelingen voor een evenement dat ik volgende week organiseer.15u40.
Ik ga Joanna halen aan school. De griep heerst, van de meer dan 20 kindjes in haar klas, waren er maar 6 aanwezig vandaag! Ik hoop dat Joanna eraan ontsnapt...
Thuis mag ze wat cocoonen: koekje eten, appelsapje drinken, frozen kijken op de ipad, knuffelen met Dolly. Ik probeer haar sinds kort warm te maken om haar tutje aan de paashaas te geven, maar dat zou wel eens een heel moeilijke opdracht kunnen worden...16u00.
Ik werk nog een kleine 2 uurtjes door, mits een paar onderbrekingen door Joanna. Ik ben bezig met de website van ons project in een nieuw kleedje te steken, iets wat ik echt leuk vind om te doen. Tegenwoordig bestaat er allerlei gebruiksvriendelijke software waarmee je ook zonder enige voorkennis van websites bouwen gemakkelijk aan de slag kan. Hier kan ik mijn creatief ei in kwijt!18u00.
Michiel komt thuis met Ellie en vandaag moeten de kindjes in bad. Ze vinden het echt leuk om samen in bad te gaan, vooral Ellie geniet van de aandacht die ze dan krijgt van grote zus. De interactie tussen de 2 meisjes neemt nu snel toe en ik geniet!
Ellie had rond 17u 37,9 graden koorts, dus ook bij haar broeit er wel iets. Ze heeft er gelukkig voorlopig niet veel last van.
Intussen krijg ik echt mijn klop. Ogen worden waterig, hoofd en keel doen nu echt pijn...
19u00.
Bedtijd voor Joanna, dat is mijn taak. Tandjes poetsen, verhaaltje lezen, kusjes en slapen. Dat gaat gewoonlijk vlotjes, zeker na een vermoeiende schooldag. Let op het bolletjes-rokje dat als knuffel in haar bed moet liggen. Girls will be girls!
19u30.
Terwijl ik mij kwijt van bad- en bedtaken, trekt Michiel zich terug in de keuken. Hij is de chef in huis en daar ben ik erg blij om. We proberen wat "gezonder" te eten en vaak tovert hij iets als dit op tafel. Mijn lichaam is blij met dit lekker feestmaal, de bouillon doet deugd.20u30.
Nu alles is opgeruimd, neem ik nog even de tijd om dit plogje tot een goed einde te brengen. Ellie ligt sinds haar badje lekker te slapen in haar park en ik ga er een voorbeeld aan nemen. Zo meteen stop ik haar in bed en kruip ik zelf ook extra vroeg onder de wol. Mijn lichaam vraagt erom, hopelijk kan ik de ziektekiemen de baas blijven...Ik heb enerzijds genoten van deze zonovergoten schrikkeldag, anderzijds steekt het fameus tegen dat ik mij weer maar eens niet goed voel. Het lijkt soms een straatje zonder einde, een beetje zoals de winter momenteel. Maar morgen is alvast de eerste dag van de eerste lentemaand, hoera!

Slaapwel!

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk om zo eens een dag uit je leven op die manier te zien :-). Hopelijk is je verkoudheid rap weer verdwenen en komt de lente er snel aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk plogje!
  Goed dat je gaan lopen bet! Rustig opbouwen, dan komt die conditie wel terug.
  Fijn dat je zoveel flexibiliteit hebt op het werk. Ik heb dat ook, maar thuis werken doe ik zelden omdat ik veel samenwerk met mijn collega's en dat is nogal moeilijk van thuis.
  Werken als Emil thuis is, ik zou dat niet kunnen. Chapeau dat jij dat kan!
  Ga je Joanna altijd aan de schoolpoort ophalen? Wat een luxe voor haar, lucky lady :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx!
   Zolang ik het kan (lees: dat mijn werk het toelaat), probeer ik dat te doen ja. Mijn mama was zelfstandige en werkte deeltijds en ik kon na school altijd direct naar huis, heb daar heel warme herinneringen aan :-) Ik besef maar al te goed wat voor een luxe het is en er komt zeker een dag dat ik dat niet meer zal kunnen (of willen) doen. Vanaf volgend schooljaar (dat is maar 6 maanden meer) ga ik sowieso beginnen haar in de opvang te laten, ze zal er dan wel beter tegen kunnen (Joanna kende een moeilijke start op school, ze is ook erg gevoelig waardoor de drukte op de speelplaats haar vaak te veel wordt. Ze heeft veel tijd nodig voor zo'n zaken.)
   Werken met Joanna gaat vrij goed, ze kan echt al goed zelf spelen maar ze kijkt na school ook vaak wat netflix of speelt op de ipad (te moe voor iets anders). Ze is het ook wel gewoon ("mama beetje werken?") en ze weet dat ik dan niet constant met haar kan bezig zijn. Ik zorg er wel voor dat ik dan niet de grootste denkoefeningen moet doen ;-)
   Er zijn ook weken dat ik elke dag naar kantoor ga want heb veel meetings en zit inderdaad ook graag samen met mijn directe collega's, maar voorlopig vertrek ik dus altijd om 15u ten laatste (behalve woensdag: grootouderdag ;-))en werk ik daarna thuis nog wat verder. Er zijn ook weken dat ik 3 dagen thuis kan werken en er zijn ook dagen dat ik meer dan 12 uren aan een stuk werk in Aalst (evenementen, raad van bestuur,...). Elke week is anders dus ik plan hoogstens 2 weken vooruit ;-)

   Verwijderen
  2. Als je werk dat toelaat: zeker doen dan, waarom niet!?
   Emil is heel gemakkelijk als het op voor- en naschoolse opvang aankomt, maar ik kan me voorstellen dat dat bij veel kindjes anders is. Moest hij daar niet graag zitten, dan zou ik ook mijn werkschema wat proberen aanpassen hoor.

   Verzorg je goed zodat je niet ziek wordt hé!

   Verwijderen
 3. Ma seg, die Ellie, zo'n gemakkelijk kindje dat dat lijkt!!
  Zo mooi de avond slapend in haar pakje doorbrengen, wauw! Wat een voorbeeldbaby :-) Geniet ervan!
  Heel leuk, zo'n fotoblog btw :-)

  Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eerste maanden waren redelijk pittig maar sinds Ellie 3 maanden is, mogen we echt niet klagen! Ze is een vrolijke baby, lacht veel en huilt weinig. Een moeilijke eter wel maar ja, je kan het niet al willen he ;-)

   Verwijderen