maandag 8 december 2014

Ontsnappen is onmogelijk

Eindelijk nog eens tijd om te schrijven, meteen zal duidelijk worden hoe dat komt.

Wat woensdagavond begon als "ik voel me niet zo goed", escaleerde vrijdag tot "ik ben ziek". Dat zat er een beetje aan te komen: donderdag zeer zware en lange werkdag (dus niet echt een "zorg goed voor jezelf" momentje) én ik was de laatste in ons rijtje van drie die nog niet getroffen was door de vuile beestjes.
There is no escape!

Zaterdag leek het wat beter, wat ik vooral wijt aan de kracht van het brein. "Het is Sinterklaas en ik mag en zal niet ziek zijn!". Ondanks een heel korte nacht (Joanna kon de spanning rond de komst van de Sint blijkbaar moeilijk aan), voelde ik mij zaterdag dus wel OK.

Sinterklaas sfeerbeeldje

Maar het brein kent ook haar grenzen.

Gisteren veranderde ik in de loop van de dag langzaam maar zeker in een hoopje ellende en vandaag beleef ik het hoogtepunt.
Ik ben uit bed geraakt en via bad in de zetel. Het is nu middag maar ik ben alweer uitgeput. Slikken is een marteling; niet alleen denkt mijn linkeroor dan dat we een landing aan het inzetten zijn (en is het half doof), maar ik voel het telkens tot in elke kleinste holte in mijn kop.

Mijn beste vrienden vandaag zijn citroenthee en ibuprofen. Lots of it.

En Netflix!

Met als eerste officiële verslaving: Gossip Girl! Met glans gewonnen van Breaking Bad, dat ik ook zeker kan smaken en ik later nog wel uitkijk. Maar nu gaat al mijn aandacht naar de ongeloofwaardige verhalen van rijke knappe tieners in Manhattan die vertolkt worden door acteurs die er veel ouder uitzien dan de personages die ze moeten vertolken.


What's not to like?

2 opmerkingen:

  1. he Céline, we hebben elkaar geloof ik op een facebookdiscussie onlangs 'gesproken' over het evenwicht tussen werk en privéleven. Ik weet niet meer hoe maar ik ben via via op je blog terechtgekomen. Mooi! Ook een paar markante vaststellingen: je dochtertje heeft op haar sintfoto's exact hetzelfde kleedje aan als mijn oudste dochtertje een jaar geleden heeft gekregen (mooi he :-) ) en we hebben van sinterklaas exact hetzelfde sint-keukentje gekregen... Veel beterschap met je ziekte. Mijn twee jongsten zijn ziek en we kwamen deze nacht nauwelijks aan slaap toe.... Ik blijf lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Marlies, bedankt voor je fijne reactie en welkom op mijn bescheiden blog :-) Het kleedje is super, ik kocht het 2dehands op een facebookgroep, een schot in de roos ;-) Dat is het keukentje trouwens ook! De winter doorkomen is bij ons altijd een beetje een overlevingstocht gezien we alledrie lekker vatbaar zijn voor allerlei microbes... Veel beterschap aan je kindjes en veel leesplezier verder!

      Verwijderen