dinsdag 2 december 2014

Ayo Technology

Grootse veranderingen ten huize Vermassen-Cattoir!

Wij gaan voor vereenvoudiging!

Daaag vaste telefonie, digitale televisie (jaja!) en een CD-speler die maar half werkte.
Welkom Netflix & Spotify premium!Dat maakt het leven niet alleen gemakkelijker, maar ook goedkoper!

Nu betalen wij voor Whoppa van telenet tegen de 73 euro in de maand, soms meer als we eens een film huurden. En dat voor een vaste telefoon die we nauwelijks gebruiken en digitale televisie waar we enkel kijken naar opgenomen films en series. 
Dat kan duidelijk beter!
We schakelen over naar basic internet van Telenet, dat komt op 27 euro per maand (na de prijsstijging). Daarnaast 9 euro voor Netflix en 10 euro voor Spotify premium. Dat brengt ons totaal op 46 euro in de maand. Veel beter dan die 73, toch?

Wij zijn wel CD mensen. Daar kunnen we nog geen afstand van doen. Maar dat hebben we ook simpel opgelost. Here's how it's done.

Met 1 Macbook Air en 2 laptops (Windows, van het werk) in huis, hebben we genoeg computers, me dunkt. De Mac mini stond dus wat eenzaam te wezen boven op de bureau. We hebben het beestje nu een ereplaats gegeven naast de TV en hem er meteen ook op aangesloten. Bijhorende apple CD drive zorgt ervoor dat we DVD's en CD's kunnen afspelen. De boxen van onze TV voldoen ruim aan onze eisen, al hebben we een paar externe boxen in reserve indien nodig. Keyboard en muis staan bovenop de TV-kast, maar met mijn iPhone gebruik ik de Remote Mouse, dus ik kan de bediening volledig vanuit mijn luie zetel doen, juij!


Met andere woorden: netflix, spotify, DVD's, CD's en ja, zelfs surfen, kan nu allemaal via onze "Mac mini meets TV" opstelling.
Voor de meeste mensen uiteraard niet baanbrekend, maar voor ons toch een openbaring! En dat zonder smart-TV! (Wel ja, hij is zo wat half smart, je kan er wel wat mee, maar niet genoeg en zeker ook niet snel genoeg.)

Vereenvoudiging dankzij technologie.
We zijn nog altijd mee met onze tijd, hoera!

2 opmerkingen:

  1. Slim gezien! Ik overweeg het ook. Maar is dat basic internet nog snel genoeg om vlot te streamen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen idee, dat zal zich moeten uitwijzen :-) Ik denk wel snel genoeg, maar misschien te weinig volume? De vriendelijke (jaja!) dame van telenet raadde ons aan ons verbruik extra in de gaten te houden. Merken we dat er problemen zijn, kunnen we ons internet altijd terug upgraden. Intussen netflixen wij al een week of 2, en ik heb sindsdien geen gewone televisie gekeken, laat staan het gemist :-) 17/12 worden we definitief afgesloten, spannend ;-)

      Verwijderen