maandag 13 oktober 2014

Omgekeerd

Weet je nog, dat de verhouding doorslapen - niet doorslapen bij Joanna zo ongeveer 75-25 was?

Was, ja.

Dat is intussen al meer dan 2 weken 0-100.

Elke nacht is ze wakker. Soms 1 keer kort (hoera!), soms meerdere keren of uren zelfs.

Ze heeft last van haar laatste kiezen die aan het duwen zijn, dat is zeker. De tut moet weg en de handen gaan in de mond, de hele dag door.
Joanna heeft altijd al veel last gehad wanneer er tanden doorkomen, is er altijd al 's nachts van wakker geworden, dus ik ben blij dat het er bijna op zit. Nog 4 kiezen te gaan, de laatste loodjes zijn wel het zwaarst...

Maar meer dan 2 weken al?

Ze heeft ook wat last van snot en zit 's nachts vaak met een verstopte neus, maar dat is redelijk onder controle. Vorige week nog helemaal goedgekeurd bij de huisarts: enkel wat gezwollen kliertjes maar geen ontstekingen. Ze krijgt dagelijks een portie fysiologisch door haar neus gejaagd (feest!) om te vermijden dat de oortjes gaan ontsteken. So far so good.

We hebben er dus eigenlijk het raden naar, waarom ze weer van nachtbrakertje speelt tegenwoordig. Ik hoorde bij de onthaalmoeder dat het precies in de lucht hangt, veel kindjes die plots niet goed slapen. Misschien het wisselen van de seizoenen?

In elk geval, doordat we niet precies weten waarom ze wakker wordt, zijn we wat aan het klungelen met het terug in slaap krijgen ook. Soms eens pijnstilling (ze kan echt liggen jammeren, soms maar half wakker), soms eens wat melk, soms gewoon wat laten jengelen en hopen dat het passeert, soms gaan sussen op schoot tot ze weer rustig is en hopen dat ze er een kwartiertje later niet weer aan begint (dat is vaak valse hoop...) en heel heel soms eens eventjes bij ons in bed.

Verder is alles helemaal prima. Dit is zo'n leuke leeftijd, wij genieten volop! En zij ook.
Ondanks het slaapgebrek is ze heel vrolijk tegenwoordig. Ze heeft ook een schitterend gevoel voor humor, het minste onnozelheidje is goed om haar dubbel te zien gaan van het lachen en dat werkt heel aanstekelijk.

Met onze dagen is dus helemaal niets mis!
En onze nachten, tja, hoop doet leven zeker? Of was het slapen?

Willekeurig plaatje van Joanna, de boomknuffelaar. Of boomkusser, beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten