zondag 29 december 2013

Ontdekkingsreizigers #2

Eindelijk!
Eindelijk is het gelukt om nog eens een uitje in eigen streek te doen in het kader van onze ontdekkingsreizen. Dat lukt voorlopig blijkbaar alleen in een lang weekend of tijdens een vakantie, dus als we zo voortdoen zijn we binnen 3 jaar nog bezig. Daar moet verandering in komen, een mooi voornemen voor 2014 ;-)

Vandaag ging de trip naar Oudenaarde, gezien het alwetende internet mij wist te vertellen dat daar vandaag de winkels open waren en er een ijspiste met kerstmarkt was. Kwestie van wat in de wintersfeer te blijven (want oh, wat een gruwelwinter hebben wij hé zeg).

Timing-gewijs hadden we het wel beter kunnen aanpakken. Wij waren rond 13u ter plaatse en het was er verdacht stil. Zowel de winkels als de kerstmarkt gingen uiteraard pas open om 14u, daar hadden we even niet bij stilgestaan. Maar niet getreurd, van de "extra" tijd maakten we gebruik om gewoon wat rond te wandelen. Heerlijk met dat zonnetje.

De wandeling bracht ons eerst naar de Schelde, waar we aan de overkant een mooi statig gebouw zagen, "dat moet zeker iets historisch of zo zijn". Toen we het bordje "strafinrichting" zagen, maakten we maar snel rechtsomkeer, want zo toeristisch wandelen langs het gevang is maar wat raar, op z'n zachtst gezegd.

We zochten dus betere oorden op om met een 9-maander te gaan kuieren. We kwamen langs het Liedtspark, een mooi stukje groen in de stad. Gezien de naam Liedts nog wel meer de revue passeerde op de wandeling, heb ik toch even wat opzoekwerk gedaan. Wikipedia vertelt mij dat Charles Auguste Liedts (Oudenaarde, 1 dec 1802 - Brussel, 21 maart 1878) een niet onbelangrijk Belgisch jurist en politicus was. Alweer bijgeleerd!

Maar het park dus. Best wel mooi, met een vijver, een fontein, een obligaat kasteelachtig gebouw en wandelpaadjes. 1 van de voorbije stormen had er wel lelijk huisgehouden, getuige de foto hieronder. Klein omwegje gemaakt dus.
Hoewel volgens de vele bordjes in het park de dierenartsen het sterk afraden om de dieren eten te geven, leken de eenden toch redelijk getraind. Op de foto hieronder is duidelijk te zien hoe ze stevig koers zetten richting Michiel op het platform, waarna een kwetterconcert volgde gezien wij braaf luisteren naar de dierenartsen. 1 eend leek zelfs echt kwaad. Tssss.We zetten onze tocht verder, de laatste eindspurt naar ons doel, iets drinken op de kerstmarkt (want daarvoor doen we het toch!). Tussendoor nog even wat CD's gescoord in uitverkoop, mooi meegenomen. Op de markt aangekomen, bleek er al heel wat volk op de ijspiste te zijn. De kerstmarkt was eerder kalm (understatement!), de helft van de stalletjes was nog toe, maar we hebben toch kunnen genieten van een cava en een hasseltse koffie. In het zonnetje, naast het mooie stadhuis, met zicht op de ijspiste en vrolijke kerstmuziek op de achtergrond. Dat kan slechter...

Al bij al dus een leuke zondagse uitstap, en weer een Vlaamse Ardennen-gemeente geschrapt van ons lijstje. 2 down, 15 to go. Allez ja, 14, Zwalm kennen we al, dus dat telt niet meer als ontdekkingsreis.

Ik kijk al uit naar trip nummer 3!
Maar eerst maar eens 2013 uitwuiven zeker? Feestdagen part 2, met uiteindelijk 11 volwassenen en 4 kindjes bij ons thuis. Verslag volgt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten