zondag 15 december 2013

Oh Christmas Tree...

Kerst is in het land, of toch wat ons betreft.
Om een of andere reden ben ik er dit jaar wat laat mee, met het kerstgevoel. Binnen 10 dagen is het al zover en binnen 20 dagen is het allemaal alweer voorbij. Dus het is nu of nooit, die kerstsfeer. Ik ga er 100% voor!

Dat is dit weekend alvast aardig gelukt.
Om te beginnen hebben we een prachtige kerstboom gescoord! Daar hing een prijs aan vast, maar kerstbomen zijn gewoon zwaar overpriced, punt.
De boom vervolgens versieren, met kerstmuziek op de achtergrond, bracht de kerstsfeer echt in huis. Joanna keek vanuit haar loopstoeltje en zag dat het goed was. En wij zijn ook best tevreden met het resultaat!Huis versieren, check!
Next: tuin versieren. Die zware taak viel op de schouders van tuinman van dienst, Michiel. Maar daarover krijgen jullie volgende week alles te lezen, gezien wij vandaag constateerden dat we niet alle benodigdheden in huis hadden. Uitstel is geen afstel, dus volgend weekend poging 2. En onverwacht wat extra luieren op zondag was eigenlijk wel aangenaam!

Kerst in huis, maar ook daarbuiten! Zoals aangekondigd, stonden 2 "kerstmarkten" op de planning dit weekend.
Zaterdagavond passeerden we even op de kersthappening in Merelbeke. Niet echt veel volk, maar wel gezellig. Joanna was naar goede gewoonte helemaal in haar nopjes tussen het volk, inclusief schaterlachen. Heerlijk is dat toch.
Tussen haakjes, nog een interessante ontdekking gedaan: Merelbeke heeft een zeer propere ondergrondse parking, jawel, waar je 3 uur gratis kan parkeren. Straf!

Zondag was dan Dikkele aan de beurt. Dat konden we niet missen, kwestie van af en toe wat werk te maken van onze inburgering.
Wel, niets dan lof. Kleinschalig, uiteraard, maar een dikke 10 voor sfeer en gezelligheid. De kraampjes zelf stonden IN de kerk, dat noem ik nog eens origineel. Op het kerkplein(tje) stond een grote tent en kon je iets drinken of eten (oesters zelfs!). Er speelde een 2-koppig bandje allerlei meezingers en we konden ons warmen aan de vele houtvuurtjes.


Echt een leuke afsluiter van het weekend, laat kindeke Jezus nu maar komen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten