donderdag 14 november 2013

Liever lui dan moe

Het leven zoals het is op den buiten is op bepaalde vlakken ook gewoon hetzelfde als voorheen in Gent. We worden ook ziek, gezonde buitenlucht of niet, en van slapeloze nachten worden we ook moe.

Het startte nochtans veelbelovend, Joanna sliep hier de eerste weken als een roosje. Netjes het klokje rond zonder te piepen, 's morgens vaak met een ander tutje in de mond dan waarmee de nacht werd ingezet. Zo flink! Plots weet je weer wat het is, niet te moeten opstaan 's nachts. En raar maar waar, op dat moment sloeg de vermoeidheid bij mij extra hard toe. Alsof mijn lichaam wist dat ik ervan moest profiteren en maar wou blijven slapen. Ik heb er wel deugd van gehad. Maar mooie liedjes duren niet lang. Want toen waren er tandjes en snotjes. Zo ongeveer gelijktijdig.
Joanna blijft een vrolijk kind, dat wel. Ze is een echt lachebekje, (hyper)actief, ongeduldig als altijd (en dus snel gefrustreerd als iets niet lukt maar ook zeer gemotiveerd om iets te kunnen) en een ongelooflijk showbeest. Het dramaqueen-gehalte ligt zelfs vrij hoog, dat merk ik nu al. Ik ben en blijf dolverliefd op haar, met of zonder tandjes en snotjes. Maar die maken het ons sinds een 2-tal weken wel lastig.

Dat de nachten opnieuw onderbroken zijn, is vermoeiend maar manageable. Maar de snotjes hebben ons alledrie in hun macht. En mama en papa hadden er nog veel erger van, echt gene sjieke toebak meer waard, zoals ze bij ons zeggen. En als je dan niet veel slaapt, dan sukkel je van de regen in de drop (met een omwegje langs een echte storm). Ik begin er eindelijk een beetje door te komen en probeer nu ook opnieuw werk te maken van onze nachtrust. Vannacht worden alle antisnottips voor baby's tegelijk toegepast, benieuwd wat het zal geven...

Daarom dus, omdat ik moe ben en bijgevolg ook wat lui, produceer ik vandaag niet meer schrijfsel dan dit. Ook al heb ik tijd. En dat al bij mijn vierde bericht, shame on me!

Wel nog de fut om af te sluiten met een kiekje. Gewoon omdat ik zo trots ben :-)Hier is ze 7,5 maanden jong en staat ze netjes te spelen met kastanjes (om toch een beetje binnen het blogthema te blijven). Yep, ze staat. En sinds vandaag, ze is bijna 8 maanden, trekt ze zichzelf zonder enige moeite recht. Met mijn eigen verbaasde ogen mogen aanschouwen bij de onthaalmoeder. Proud mommy ;-)

Genoeg gezeverd, ik beloof dat de luiheid tijdelijk is. Slaapwel!

4 opmerkingen:

 1. Snottips:
  Boeken (wij doen het met boormachienkisten) onder het bedje zodat het wat scheef staat, dan lopen de slijmpjes niet zo snel langs de keel en hoesten ze zichzelf minder snel wakker.

  Fluimucil. Echt, goud waard! Vraag ernaar aan je huisarts. Het is een lokaal antibioticum, dus helemaal iets anders dan andere klassieke neusdruppels. Op 24 u tijd zijn de dikke gele druppels gewoon helder snot. Ik vraag bij elk doktersbezoek een voorschrift voor een doos van drie, dan heb ik ze altijd in huis.

  Verdampertje op de kamer met dennendruppeltjes, eucalyptus mag nog niet.

  Verdampen van binnenuit kan ook...suppo met eucalyptus! Supergrappig, dan komt de eucalyptusgeur snel uit mond en kont! Not kidding.

  En dande klassieker he...neus spoelen (juiste methode, ik heb pas na een half jaar snot ontdekt dat ik het niet goed deed!).


  Luiheid: ben je gek! Pas begonnen en nu al bijna alle dagen posten is allesbehalve lui! Er zijn zoveel blogmoeders die maar eens per week of minder bloggen. Als je nu al schuldgevoel en neiging tot je excuseren gaat kweken, dan redt je het niet.
  Bovenal: bloggen is een hobby. Dat wil zeggen: iets wat je als extraatje doet als je tijd hebt. Ongedwongen. Geen verplichtingen!

  Grts!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Qua frequentie gaat het idd goed, vind het ook een pak leuker dan het doorsnee tv-aanbod. Maar deze post was zo wat snelsnel. Moet mijn ritme nog wat vinden ;-)
  Spoelen: hopelijk doe ik het dan goed. Gewoon hoofd vastpinnen op 1 zijkant, flacon leegspuiten in bovenste neusgat en dan nog de andere kant. Afzien! Voor dader én slachtoffer. En veel komt er precies niet los :-) Maar we houden vol! Thx voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat van die vermoeidheid die extra hard toeslaat wanneer kindlief net wel doorslaapt en je er 's nachts niet uit moet, dat hadden wij hier ook.

  Dat komt weer goed. Als je dan tenminste niet, zoals wij doen, weer nachtuilallures aanneemt, omdat het weer kan, want dan ben je evengoed moe. Al kunnen we dat nu niet meer op Zoon steken, maar hebben we dat enkel en alleen aan onszelf te danken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hehe, zelf zijn wij niet zo'n nachtuilen gezien wij allebei echt veel slaap nodig hebben. voorlopig is dochterlief nog spelbreker, maar hoop doet leven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen