dinsdag 5 juli 2016

Project "Ik wil mijn lijf terug" - maand 6

Algemeen: goed!

Sporten

Valt weinig over te zeggen want ik doe gewoon nog 3 keer per week mijn BBB oefeningen en that's it. Ik vind het leuk en ik houd het vol, hoera! In het najaar start ik terug met yoga en we zien wel van daar.Eten

Ik ben op 6 maanden tijd geëvolueerd van "diëten" naar andere (en gezondere) voedingsgewoonten. Ik eet duidelijk meer groenten en fruit en denk veel meer na over wat ik in mijn mond steek. Ik zondig uiteraard nog altijd, want ik ben nu eenmaal een bourgondiër. Als iemand tegen mij zegt 'we gaan eens goed gaan eten', dan denk ik aan gerookte zalm en frietjes en mayonaise en een moelleux, niet aan noten, zaden, bessen en yoghurt. Du-uh.
Maar ik eet die laatste wel veel vaker dan vroeger, en met smaak. Er zijn periodes dat ik mij niet inhoud en er zijn dan periodes waarin ik hard op de rem ga staan. Een beetje een persoonlijk 5:2 systeem eigenlijk: ik houd mijn vastendagen wanneer ik voel dat ik ze nodig heb. En wanneer dat niet zo is, eet ik gezonder en bewuster dan vroeger. En heel soms, zoals in een weekend vol uitstapjes of op vakantie, veeg ik vierkant mijn voeten aan die noten en die yoghurt. Dan eet ik elke morgen een croissant. Een botercroissant. #sorrynotsorry

Hello Fresh blijft eventueel een optie voor de toekomst, maar op dit moment ben ik eventjes helemaal weg van mijn laatste ontdekking: Albert Heijn. Ik hoor u denken, euhm, bestaat al jaren hoor, where have you been? 


Ik ken de Appie uiteraard al lang. Alleen ging ik er zelden, tot ik onlangs ontdekte dat er een mooie grote nieuwe winkel in onze buurt is. Voor het eerst ging ik er winkelen als moeder van 2 (het was echt lang geleden dat ik een Albert Heijn binnen ging, blijkbaar...). En het was een openbaring voor iemand die graag lekker eet maar niet graag in de keuken staat en vooral een luie kokkin is. Ik moet het u niet vertellen, want ge weet het waarschijnlijk al, maar ge kunt daar dus alle ingrediënten kopen voor lekkere gezonde gerechten, quasi kant-en-klaar. Tis te zeggen, gewoon samen smijten en bakken/koken/in de oven zetten. Niet snijden en prutsen en schillen en hoeveel van dit en hoeveel van dat en welk recept nu weer en hebben we dat wel in huis? Gewoon potje wokgroenten kopen, lezen wat er lekker bij is, dat halen in het schap ernaast en 1 of ander wondersausje uit een potje erbij. 

Volledig. Mijn. Ding.Resultaat

6 maanden na de start van het project, weeg ik 63,1 kg. Dat is 0,4 kg minder dan mijn vooropgesteld doel, ik heb het dus gehaald, hoera! Ik speelde 6,4 kg kwijt op 6 maanden: langzaam maar zeker!

Bewijs!
Toegegeven, ik deed de laatste week veel vastendagen, want ik geraakte maar niet aan dat streefgewicht en ik wou het echt persé halen. Ik bleef hardnekkig hangen rond de 64 kg dus ik vermoed dat dat mijn natuurlijke gezonde gewicht is. Die laatste kg was dus echt de moeilijkste, ik heb honger geleden! Dat is uiteraard niet de bedoeling, maar ik wou écht graag mijn vooropgestelde streefgewicht halen dus deed een extra inspanning. Ik weet nu dat ik het kan en dat voelt goed. Ik ben wel niet van plan in de toekomst vaak honger te lijden en ga ook niet meer maandelijks op de weegschaal staan, tenzij ik vermoed dat er wat bijsturing nodig is. De bedoeling is om ongeveer op mijn huidig gewicht te blijven: alles onder de 64,5 kg is ideaal. Ga ik erboven, dan duw ik op de rem. Simpel.

Binnen 3 weken bijvoorbeeld, na mijn verlof ;-)

4 opmerkingen:

 1. Ik ben ook een supergrote fan van AH! Ik was eigenlijk ook van plan om de loftrompet eens af te steken op mijn blog :). Hoera voor het streefgewicht, proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha tof! Echt, ge had mij daar moeten zien lopen die eerste keer, een paar weken terug. Ik had het niet meer, ik leek wel een kind in de efteling :-) Hoe komt het dat ik dat niet wist!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Albert Heijn is inderdaad een fantastische winkel ... maar voor mij persoonlijk teveel voorverpakt. We proberen drastisch onze ecologische voetafdruk te verminderen en heel bewust, goed gepland afvalvrij (en plasticvrij) te winkelen... Een zakje wokgroenten, hoe lekker en handig ook, kan dus niet meer :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel juist, ik vind dat eigenlijk een probleem bij alle supermarkten, niet alleen AH. In een ideale wereld zouden alle verpakkingen volledig biologisch afbreekbaar zijn, maar helaas. Straf van je, zelf zie ik het op dit moment nog niet zitten om die extra inspanning te leveren. Misschien als de kindjes wat groter zijn en ik op 1 of andere wonderbaarlijke manier meer tijd en energie krijg voor zo'n zaken :-)

   Verwijderen