dinsdag 17 november 2015

De schone slaapster

Er was eens een klein meisje dat Ellie heette en dat op de gezegende leeftijd van 4 weken al 7 à 8 uren tussen 2 voedingen liet.

Hoe dat komt? 
Geen idee!
Ze deed het gewoon en doet dat 2 weken later nog steeds...

Ellie verhuisde naar haar eigen kamer toen ze amper 3 weken was. Ik weet het, tegen alle regels en adviezen in, maar wij varen er allemaal goed bij, Ellie in de eerste plaats. Tot dan lagen wij wakker van haar en hielden wij haar allicht ook wakker door onnodig in te grijpen (tutje geven, tussen ons leggen,...) wanneer ze wat bewoog of geluidjes maakte. Sinds ze in haar eigen kamer slaapt, kent ze echt een goede nachtrust. Hoewel het eerder "avondrust" is: Ellie slaat liefst haar laatavondfles over en slaapt van 19/20/21u (we voeden op verzoek dus het varieert) gemakkelijk tot 3/4/5u.
Ik heb geprobeerd haar wakker te maken voor die fles zo rond middernacht, in de hoop dat ze dan tot 7-8u de volgende ochtend zou slapen, maar zo werkt het dus niet. Ze dronk met moeite een halve fles en was onmogelijk wakker te houden. Ik ben dan om 5u nog eens mogen opstaan. 
Lesje geleerd, ik laat haar nu gewoon slapen en kruip zelf ook vroeg onder de wol. Die juiste timing zal vanzelf wel komen zeker? Hé? Ja toch hé?

Een zeldzaam momentje in haar park
De babyfoon staat op mijn nachtkastje en ik hoor haar dus zodra ze wat wakker wordt. De kleine geluidjes en bewegingen in haar slaap hoor ik niet, dus we hebben allemaal meer rust. Ellie houdt duidelijk van het donker en de stilte op haar kamer. Ze valt veel vlotter in slaap dan beneden, we moeten gemiddeld maar 2-3 keer haar tutje gaan geven. Soms wat meer, soms helemaal niet. De babyfoon met muziek en projectie helpt ook en zal dat hopelijk nog lang doen, we conditioneren haar nu alvast gezien dat bij Joanna goed werkte en nog altijd goed werkt (zij is erg gehecht aan haar "muziekje").
Eens Ellie vertrokken is, slaapt ze dus lang en rustig. Dit in tegenstelling tot overdag, ik neem aan dat ze 's nachts haar schade inhaalt...

Helaas ben ik er niet minder moe om gezien er deze keer ook een actieve peuter in ons leven is en ik nog altijd een notoir slechte slaper ben. Ik ben gemakkelijk anderhalf (soms zelfs 2) uur wakker 's nachts tussen het eerste teken van honger van Ellie en het moment dat ik terug inslaap. Maar ik ben toch heel blij met de gang van zaken, we hadden het slechter kunnen treffen!
Tussen Michiel en mij ontstond stilzwijgend de afspraak dat ik 's nachts de voedingen voor mijn rekening neem en hij het tutje geven. Dat werkt prima zo!

Zo breng ik een deel van mijn dagen door, tussen Ellie en zetel...
Het resultaat is dus wel dat ze vaak maar 5 keer eet op 24u. Dat is niet overdreven veel, op deze leeftijd eten veel kindjes nog 6 keer. Overdag eet ze om de 3,5-4 uren en na haar lange slaap zit ze ook niet echt dood van de honger. Ze vraagt gewoon niet meer en ze komt ruim voldoende aan, dus ik laat het daarbij. Ik kan het lieve kind geen eten opdringen hé!
(Kind en gezin zegt "Goed bezig jong, mama." Zo grappig om constant aangesproken te worden met "mama". En "jong", maar dat is allicht streekgebonden, é jong!).

Dus ja, in tegenstelling tot Joanna - bij wie het heel lang duurde eer ik een nachtfles kon laten vallen - hebben wij deze keer zo'n kindje dat al heel snel veel tijd tussen 2 voedingen kan laten. 
Zo'n kindje waarvan ik vroeger dacht, dat bestaat toch niet!?
Wel dus.
En ze leefden nog lang en gelukkig ;-)

Het beloofde beeldmateriaal van Ellie die het hilarisch vindt wanneer ik haar naam zeg

2 opmerkingen:

 1. Dat is leuk om te lezen!
  Wij hebben Emil indertijd al na 1 week in zijn eigen kamer gelegd hoor, die was in ons appartement wel vlak naast die van ons. Dat werkte gewoon beter en als je merkt dat je kind er deugd van heeft, dan moet je niet twijfelen: dan is het goed! Ik zou dat onmiddellijk opnieuw doen moest er een tweede komen.
  Emil was ook nooit een grote drinker maar inderdaad, als ze genoeg aankomen en er gelukkig uitzien, dan moet je daar niet mee inzitten.
  Ik herken het "nadeel" van een goede slaper 's nachts: hij sliep overdag ook nauwelijks. Maar dat vond ik niet zo erg, overdag kan je nar buiten en dan geeft het niet als je kindje wakker is.
  Hopelijk blijft het allemaal zo goed verder gaan hé!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd liever zo dan omgekeerd, overdag ben ik toch wakker (overdag slapen lukt mij nog minder goed dan 's nachts). Dat buiten gaan is wel iets beperkter dan bij een eerste, zeker nu Joanna naar school gaat. Ik ga haar halen om 15u40, dat is eigenlijk nog midden op de dag hé :-) Haar in de opvang laten vind ik een gek idee nu ik zelf nog thuis ben, ze zal nog genoeg in de opvang moeten blijven.
   Ik hoop ook dat die nachten zo blijven, of zich "normaliseren" naar van 11 tot 7 bijvoorbeeld, dat zou ideaal zijn ;-) En intussen mag ik alvast niet klagen!
   x

   Verwijderen